ایجاد بادشكنهای غیر زنده برای مهار شنهای روان
نوشته شده توسط : gogos

به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا به استان هرمزگان، 'محسن یكتاپور' روز سه شنبه در یك نشست خبری افزود: احداث بادكشنهای غیر زنده، مالچپاشی و ایجاد پوشش گیاهی با عملیات بیولوژی از اقدامات موثر برای مهار شنهای روان در این استان است.

وی با اشاره به وجود جنگلهای خلیج فارس و دریای عمان اظهار داشت: این جنگلهای در حدود 801 هزار هكتار است كه جنگلهای ایرانی تورانی 213 هزار هكتار و جنگلهای مانگرو با وسعت 20 هزار و 119 هكتار بخشی از این جنگلها را تشكیل می دهند.

یكتاپور ادامه داد: 78 درصد جنگلهای مانگرو در خلیج فارس و دریای عمان و مابقی در استانهای سیستان و بلوچستان و بوشهر قرار دارد.

وی، تعداد كانونهای بحران استان هرمزگان را 19 كانون عنوان كرد و تصریح كرد: این كانونها در 209 هزار هكتار از این منطقه وسعت دارند و بیشتر این كانالها در شرق استان متمركز هستند.

این مقام مسوول، وسعت بیابانهای استان هرمزگان را 33 درصد مساحت كل استان اعلام كرد و گفت: بیشترین مناطق بحرانی در مناطق جاشت، میناب و سیریك واقع هستند.

وی با اشاره به دیگر اقدامات مهار كانونهای بحران اظهار داشت: 9 پارك جنگلی به وسعت 180 هكتار و 54 بوستان روستایی با سطح 161 هكتار با مشاركت جوامع محلی، شوراهای اسلامی و خیرین در این استان احداث شده است.

یكتاپور ادامه داد: همچنین پنج ذخیرگاه جنگلی به وسعت 446 هكتار در این استان وجود دارد كه تعداد 250 گونه گیاهی در آن تولید می شود.

وی گفت: وسعت مراتع نیمه متراكم این استان 210 هزار هكتار، مراتع كم تراكم سه میلیون و 883 هزار هكتار و مراتع كم تراكم بالغ بر 700 هكتار است.

'امید ذاكری' رییس اداره جنگلداری استان هرمزگان نیز به افزایش سطح جنگلهای مانگرو در این استان اشاره كرد و گفت: از سال 1370 توسعه جنگل در این استان آغاز شده و در این راستا، هفت میلیون اصله نهال حرا و چندل در استان تولید شده است.

وی اظهار داشت: با توجه به این كه استان هرمزگان در منطقه خشك و كم باران كشور قرار دارد، میانگین بارندگی آن 205 میلی متر است كه یك چهارم میانگین جهانی است.

'ابوالقاسم حسن پور' معاون آبخیزداری استان هرمزگان نیز در این زمینه گفت: تردد شناورهای بزرگ نفت كش و قایقهای قاچاق در اطراف جنگلهای حرا، موجب تخریب در این منطقه شده است.

وی ادامه داد: پیگیریهایی در زمینه جلوگیری از تردد شناورهای سنگین برای جمع آوری آهن پاره و بارگیری در مناطق جنگلی انجام شده است.

وی تصریح كرد: با پیگیری سازمان جنگلها، شناور سنگین جمع آوری آهن در اطراف جنگلهای حرا جریمه و از تردد این شناور در منطقه جلوگیری شد.

حسن پور تاكید كرد: این در حالی است كه سازمان حفاظت محیط زیست وظیفه حراست و كنترل جنگلهای حرا را بر عهده دارد.

وی در خصوص احداث سد 'گاوریك' استان هرمزگان گفت: وزارت نیرو، احداث این سد را آغاز كرده است، اما سازمان منابع طبیعی با احداث آن مخالفت كرده است.

وی افزود: در نهایت با تلاش سازمان جنگلها، حق آبه جنگلهای مانگرو به رسمیت شناخته شده و قرار است در قالب طرحی سیلاب گل آلود و مقطع آبگیری سد، از مقطع تحتانی رها سازی شود.

اقتصام**9186/1594





:: برچسب‌ها: روش ,
:: بازدید از این مطلب : 199
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 9 اسفند 1390 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: